Matematik

Lysningsareal

12. april 2012 af 3runette (Slettet)

Har brug for hjælp til denne opgave også desværre, jeg håber i kan hjælpe mig med at forstå.

 

Ifølge "Bygningselement 1977" gælder som hovedregel for mindre skorstene at det indvendige areal af skorstenen, lysningsarealet, skal afhænge af den indfyrende effekt på følgende måde:

y = 4x + 50

 

hvor y er lysningsarealet af skorstenen i cm2 og x er furets varmeeffekt i kW.

a) Hvor stort skal lysningarealet af skorstenen være til et fyr der har en effekt på 30 kW?

b) Hvis lysningsarealet er 370 cm2, hvilken effekt er skorstenen da beregnet til?

 

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn y , når x = 30.

b) Beregn x, når y = 370 .


Svar #2
12. april 2012 af 3runette (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :)


Svar #3
12. april 2012 af 3runette (Slettet)

1#

Jeg kan ikke huske hvordan issolere man x i formelen? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Træk 50 fra på hver side, og divider så med 4.


Svar #5
12. april 2012 af 3runette (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Lysningsareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.