Kemi

Hjælp til reaktionsskema

21. august 2005 af Mester101 (Slettet)
Står lige og mangler en smule hjælp til at opskrive et reaktionsskema, måske der er nogen der kunne hjælpe mig med det.

der oplyses følgende:

En kobbertråd afvejes og anbriges i 150mL 0,250 M AgNO3 i et bægerglas. Der forløber herved en reaktion, og der udfældes sølv.

Hvordan kommer det til at se ud hvis man skal skrive det op og angive hvilket at det der er (s) solid (aq) i vandig opløsning osv.

/Jesper

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af xyz (Slettet)

Cu (s) + 2Ag+ (aq) ---> Cu 2+(aq) + 2Ag(s)

Svar #2
21. august 2005 af Mester101 (Slettet)

Skal man slet ikke tage hensyn til NO3'en?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2005 af xyz (Slettet)

næ.. har løst den opgave engang, og der skrev vi reaktionsskemaet op på den måde

Svar #4
21. august 2005 af Mester101 (Slettet)

ok, super mange tak for det i hvert fald :) ..hvis du har lavet opgaven før, har eller ved du så hvorn man regner videre på opgaven, den er nemlig et plukekt ud af et opgavesæt i en kemi opgave bog?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2005 af xyz (Slettet)

hehe et øjeblik

Svar #6
21. august 2005 af Mester101 (Slettet)

ok. hvis det er, så kan jeg oplyse den findes i en lyserød bog med nogen mus udenpå "kemi opgaver".

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2005 af xyz (Slettet)

b) m(Cu) = 0,563 g

M(Cu) = 63,55 g/mol

n(Cu)= m/M = 8,859*10^-3mol

[Cu2+]= n/V = 0,0591 M


n(Ag+) = n(Ag+)-2*n(Cu)
= c*V - 2*n (Cu)
= 1,978*10^-2 mol
[Ag+] = 0,1319 M

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2005 af xyz (Slettet)

det er den bog.. opgave 2.18?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2005 af xyz (Slettet)

jeg har ikke rigtig lagt mærke til at der er muse :)

Svar #10
21. august 2005 af Mester101 (Slettet)

ja lige præcis :) den opgave

sig mig ligger du inde med en facitliste eller bare en masse regnede opgaver siden du lige vidste det var den opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. august 2005 af xyz (Slettet)

hehe.. jeg kunne bare huske jeg havde løst den opgave, da jeg læste dit indlæg.. så kiggede jeg tilbage på mine gode gamle afleveringer :p og skrev ned til dig.

Svar #12
21. august 2005 af Mester101 (Slettet)

åhh, nårh på den måde :) jamen har du så ikke resten af opgaven også, hvis man spørger pænt? :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. august 2005 af xyz (Slettet)

tjoo og tjaa :)

c)
3 Ag + NO3- + 4 H+ --> 3Ag+ + NO + 2H2O

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. august 2005 af xyz (Slettet)

d)

n1(NO3-)=0,020 L * 2,0 M = 0,040 mol (HNO3)

n(NO3-)=n1(NO3-)-1/3*n(Ag)+n(AgNO3)

= n1(NO3-)-1/3*2*n(Cu)+n(AgNO3)

= 3,409*10^-2 mol + 3,75*10^-2 mol

= 7,159*10^-2 mol

[NO3-]=n(NO3-)/V+0,020L = 0,421 M

!!

Svar #15
21. august 2005 af Mester101 (Slettet)

ork dælme, jeg tager virkelig hatten af! jeg står i gæld og tjeneste nu.

Endnu engang mange 1000 tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. august 2005 af xyz (Slettet)

ho ho :p

så kan du hjælpe mig en anden gang

Skriv et svar til: Hjælp til reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.