Generelt

Skal snart vælge mellem fysik og biologi

13. april 2012 af simonlinn

Efter sommerferien starter jeg i 2.g på STX og derfor skal jeg vælge mellem fysik og biolgi som jeg opgradere til B-niveau. Jeg går på en samfundsfaglig studieretning og er ikke interesseret i disse to fag.

 

Biologi

Karakter: 4

Jeg synes virkelig at biologi er et kedeligt fag. Jeg følger meget sjældent med i timerne, forstår cirka kun halvdelen af det læren siger og er sjældent aktiv i timerne. Jeg har afleveret tre rapporter, hvor jeg i to af dem fik 10, mens jeg i den tredje fik 02.

Jeg ved ikke om jeg skal opgradere biologi til b-niveau, da jeg har fået 4 i standpunktskarater i både biologi og fysik. 

Fysik

Karakter: 4

I fysik forstår jeg INTET. Alt fysik er uinteressant for mig. Jeg har afleveret 2 rapporter hvor jeg fik 7 i den ene og 00 i den anden.

I grundforløbet fik jeg underligt nok 7 i standpunktskarakter.

 

Hvad gør jeg? Jeg gider virkelig ikke at opgradere nogle af dem. Vil hellere op i eksamen i begge og afslutte dem her i 1.g.

Overvejer at afslutte det fag jeg kommer op i eksamen i. Men hvad nu hvis jeg for et dårligt karakter i eksamen?


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. april 2012 af peter lind

jeg vil mene at du skal tage det fag du kan få den bedste karakter i. Som jeg ser det er der den forskel at du ikke gider biologi; men ikke forstår fysik. I så fald vil jeg mene du skal vælge biologi. Der har du da en chance for at hale karakteren op. Du er dog selv den nærmeste til at vurdere det. Er der heller ikke mulighed for at du kan skifte opfattelse ? Tal evt. med en studievejleder


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. april 2012 af ThymsB (Slettet)

Måske skulle du kigge på eksamensformerne, hvor B-niveau Fysik er rimelig hård på STX. På biologi B niveau er der 24 timers eksamensforberedelse. Det må alt andet lige være en fordel, hvis man har svært ved de naturvidenskabelige fag. Du risikerer jo at komme til eksamen i det fag du vælger op, så måske det er værd at overveje.

Du har ikke mulighed for i stedet at vælge faget "Naturgeografi" på B-niveau. I dette fag kan der også drages en del samfundsrelaterede paralleler, hvilket måske kune interessere dig mere?


Svar #3
19. april 2012 af simonlinn

Tak for svarene.

 

Jeg har kun mulighed for at vælge naturgeografi på c-niveau som valgfag.  En tredje mulighed er at afslutte begge og tag Kemi på B..

Men tror jeg ender med at opgradere biologi.


Skriv et svar til: Skal snart vælge mellem fysik og biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.