Matematik

Bestem tallet t bliver enhedsvektor

13. april 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vektor a = (1, t, t). Dette er vel såre simpelt, da en rumlig enhedsvektor altid vil have koordinaterne (1,1,1), så t = 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Helt så simpelt er det nu ikke. Vektoren (1,1,1) er jo ikke en enhedsvektor. Hvis vektoren a skal være en enhedsvektor, skal dens længde være |a| = 1 . Man skal derfor bestemme t, så at

|a| = 1 .

Man ser let, at dette er opfyldt netop for t = 0 .


Svar #2
13. april 2012 af mathbj (Slettet)

Ok


Skriv et svar til: Bestem tallet t bliver enhedsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.