Matematik
Integralregning 3.025 HN
21. august 2005 af
Hamborg (Slettet)
Figuren viser en skitse af grafen for funktionen f bestemt ved
f(x)=6x * 0,4^x
For ethvert positivt tal t har punktmængden Mt =
{(x,y) | 0 =
(her skal det siges at
et areal At
Beregn A2
Bestem t, så At = 6,95
(i linje 7 er t sænket, hvilket 2 også er i linje 12)
Okey, har virkelig aldrig set sådan en opgave, hvad er dette A2 som jeg skal beregne? og hvordan ved jeg hvad t er?
Altså kan i give mig et hint/udregning, ikke nødvendigvis hele svaret :)
På forhånd tak
f(x)=6x * 0,4^x
For ethvert positivt tal t har punktmængden Mt =
{(x,y) | 0 =
(her skal det siges at
et areal At
Beregn A2
Bestem t, så At = 6,95
(i linje 7 er t sænket, hvilket 2 også er i linje 12)
Okey, har virkelig aldrig set sådan en opgave, hvad er dette A2 som jeg skal beregne? og hvordan ved jeg hvad t er?
Altså kan i give mig et hint/udregning, ikke nødvendigvis hele svaret :)
På forhånd tak
Svar #1
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)
A_t er arealet af punktmængden M_t svarende til parameteren t > 0, jf. opgaveteksten.
Du skal beregne A_2; arealet svarende til t = 2.
//Singularity
Du skal beregne A_2; arealet svarende til t = 2.
//Singularity
Svar #2
21. august 2005 af Hamborg (Slettet)
jeg forsår det stadigvæk ikke, vi har aldrig snakket om grafer i forbindelse med integralregning, han må have givet os en forkert opgave for! Men... altså det jeg skal er at beregne A2, som det første, betyder det så at jeg skal integrere f(x) og så sætte 2 ind på x's plads?
Svar #3
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Ja, hvis du læser, hvorledes punktmængden M_t er formuleret i det første indlæg, så vil du opdage, at du reelt blot bliver bedt om at beregne 'arealet under grafen for f', når t = 2. Det kan som bekendt gøres ved hjælp af integralregning, hvilket du selv er inde på.
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: Integralregning 3.025 HN
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
