Matematik

eksponentialfunktioner

14. april 2012 af MathildeKDC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har lige to opgave jeg er lidt i tvivl om, håber nogen kan hjælpe.

1. Vis, at en eksponentialfunktion skærer y-aksen i (0,b), men aldrig skærer x-aksen.

2. Hvad betyder det, hvis både a og b er ens for de to eksponentialfunktioner?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. april 2012 af Andreww (Slettet)

Indsæt x=0 i funktionen, så har du at den skærer i (0,b), da hvad som helst opløftet til 0 giver 1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2012 af mathon

2. Hvad betyder det, hvis både a og b er ens for de to eksponentialfunktioner?

                                 ...at de er identiske


Svar #3
14. april 2012 af MathildeKDC (Slettet)

Ja det ved jeg godt, men hvad betyder det for eksponentialfunktionen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. april 2012 af SuneChr

# 0  Med spørgsmål 2, mener du da, hvad nu, hvis a = b ?

I så fald har vi:        y = a·ax       ⇔       y = a(x + 1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2012 af Birtha (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad du mener, at man skal  Indsæt x=0 i funktionen, så har du at den skærer i (0,b), da hvad som helst opløftet til 0 giver 1.

hvordan skal jeg skrive det / skrive svaret / vise svaret, hvis opgaven lyder.  Vis, at en eksponentialfunktion skærer y-aksen i (0,b), men aldrig skærer x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2012 af Andreww (Slettet)

f(0) = b·a0   ⇔    f(0) = b     (a0=1)


Skriv et svar til: eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.