Matematik

Indtastning TI89 Omdrejningslegeme

14. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med at regne en omgave om rumfang af omdrejningslegeme. 

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan man taster følgende ind på TI89 så det giver det korrekte svar. 

V = π * 1∫ ( 1/x + √x )2 dx

Jeg ved at resultatet skal give :

49 * π / 4

omregnet til 38,48 

Dog får jeg konstant svaret til at være noget andet. 

Hvordan taster jeg det helt specifikt ind på TI89 ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. april 2012 af mathon

                              Define f(x) = (1/x)+√(x)
beregning af V = π * 1∫ ( 1/x + √x )2 dx

indtastes             π*∫((f(x))^2,x,1,4)

 

 


Svar #2
18. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Hej igen Mathon.

Jeg har endnu et spørgsmål om integralregningsindtastning på TI89:

To funktioner f og g : f(x) = √3x+9 og g(x) = x+3 afgrænser i 2. kvadrant et område M der har et areal.

Dette areal har jeg bestemt til at være 1,5, hvor grænseværdierne for integralet er kendt ved f(x) = g(x) som giver -3 og 0.

Jeg skal nu:

b) Bestem k, så arealerne af M og N er lige store.

Hvordan taster jeg dette ind på TI89 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

Bestem k, så arealerne af M og N er lige store.

hvor er N-område?


Svar #4
18. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Her er opgaven tegnet. 


Svar #5
18. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Opgave 13:

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

M-område:   ∫((f(x) - g(x)),x,-3,0) = 1,5

N-område:   ∫((g(x) - f(x)),x,0,k) = 1,5

indtastning    solve( ∫((g(x) - f(x)),x,0,k) = 1.5 , k)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2012 af mathon


                    Define f(x) = √(3x+9)
                    Define g(x) = x+3

                    solve(∫f(x)-g(x),x,-3,0)=∫(g(x)-f(x),x,0,k),k) | k>0


Svar #8
18. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

#7 

Tak for svaret. Når "solve(∫f(x)-g(x),x,-3,0)=∫(g(x)-f(x),x,0,k),k) | k>0" indtastes, giver den -3 og 7/3. Jeg ved på forhånd at 7/3 er det rigtige svar, men skal jeg bare ignorere -3 ud fra ideen om, at et areal ikke kan være negativt? Og ved du overhovedet hvorfor -3 fremkommer ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. april 2012 af mathon

   tast
                   solve(∫f(x)-g(x),x,-3,0)=∫(g(x)-f(x),x,0,k),k) | k>0
                                                                                   som du
                                                                                   glemte


Svar #10
19. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Jeg skal sætte funktionerne

f(x) = -x3+x2+k x+3

g(x) = x2+3

lige hinanden for at finde skæringspunterne. 

Det giver et forkert resultat. Tror det er konstanten i f(x) der driller. 

( opgaven er løsningsproceduren for vedhæftede - men har egentlig bare svært ved at få overstående til at passe på TI89 )

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. april 2012 af mathon

                     Define f(x) = -x^3+x^2+k*x+3
                     Define g(x) = x^2+3

beregn
                     solve(f(x)=g(x),x)|k≥0


Svar #12
19. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

hvordan laver jeg ≥ ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. april 2012 af mathon

ruderknap og  >

du spørger om alt det, du selv kan læse i din manual


Svar #14
19. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Svaret giver desværre x = kx1/3

hvor det burde give 4 x værdier. 


Brugbart svar (1)

Svar #15
19. april 2012 af mathon

     display-visning

        x = -√k    or   x = √k   or   x = 0


Skriv et svar til: Indtastning TI89 Omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.