Samfundsfag

musikens indflydelse på samfundet. hjælp?

14. april 2012 af Jernaben (Slettet)

Har en opgave hvor jeg skriver om instrumenter og især guitare, hvor jeg nu skal til at forklare om instrumenternes indflydelse på vores verdag, og landendes økonomi. Hvis det er muligt, også forklare hvad Den ene guitarproducent "Fender" har for en indflydelse på vores verdag, politisk, kulturelt og indflydelse på verdens økonomi.

Kan ærligtalit ikke finde nogle sites med den info jeg skal bruge. Nogen som kan give mig nogle eksempler på det, hvis ikke i har nogle sites med information omkring det?

:)


Brugbart svar (3)

Svar #1
14. april 2012 af JonasKbh (Slettet)

Det lyder godt nok som en vanskelig opgave. Uden at være ekspert på musikinstrumenter, så tør jeg godt garantere dig, at Fender ikke har nogen indflydelse overhovedet på økonomien i Danmark.

Kan du prøve at skrive spørgsmålet direkte ind her? Og hvilke oplysninger har du fået af din lærer?


Svar #2
14. april 2012 af Jernaben (Slettet)

Der er ikke nogle spørgsmål. Jeg skulle selv vælge emnet, og skal så komme ind på de forskellige ting


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Musikinstrumenter har minimal indflydelse på økonomi og samfund. Men på individ-plan og smågruppe-plan spiller musik en stor rolle, både følelsesmæssigt og humørmæssigt. F.eks. i et supermarked spiller man bestemt muzak som påvirker kundernes købelyst og gangtempo. Folk holder heller ikke fester uden musik. 

Desuden kan musik spille en rolle for tolerance over for fremmede kulturer. Lidt ligesom fodbold kan være en fællesnævner for en gruppe mennesker samlet fra forskellige lande, som taler forskellige sprog. Et COP09 topmøde ville være ganske mere effektivt og hyggeligt, hvis man spillede lav klassisk musik i baggrunden.

I det faghæfte som musiklærere i folkeskolen skal undervise efter, står "forståelse for andre kulturer" som hovedemnet for faget musik. Jeg ved ikke om noget specifikt instrument nogensinde har gjort en forskel. Det skulle da lige være den gang Beatles tog en sitar med i et af deres numre, og folk fik øjnene op for Nepal, Tibet, Indien.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2013 af kennypop

Prøv evt. bogen "Musikkens ansigter"


Skriv et svar til: musikens indflydelse på samfundet. hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.