Matematik

befolkningsvækst

15. april 2012 af donnapigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

håbede på at der var en som kunne hjælpe mig med denne opgave. da jeg ikke aner hvad jeg skal stille op med den.


I Lillestrup er befolkningstallet til et bestemt tidspunkt 200. Befolkningen vokser med 2,26 % per år.

a) Opstil en model der beskriver udviklingen af befolkningstallet i den givne periode.
b) Med hvor mange procent vokser befolkningen i løbet af 10 år?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2012 af nielsenHTX

a)

prøv at se

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1177887

den minder meget om din opgave.

b)

den vokser med (1+0,0226)10 *100-100=...%

 


Svar #2
15. april 2012 af donnapigen (Slettet)

tak for hjælpen: )


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2012 af mathon

...eller skrevet

b)

                  a/b = c  ⇔  (a-b)/b  = c - 1

hvoraf
                 y2/y1  = aΔx  ⇔  (y2-y1)/y1 = aΔx - 1 = 1,022610 - 1 = 0,250426 = 25,0426%

 

............
folkeskolepensum:
                                       en decimalbrøk omregnes til procent ved at gange med 100


Skriv et svar til: befolkningsvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.