Matematik

Opskriv en funktion

14. april 2012 af kamillabruun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg sidder med denne opgave, og jeg har ingen ide om hvordan man opskriver en funktion..? er der nogle der kan forklare mig hvordan man gør?

MVH Kamilla

 

Om en bestemt population gælder, at der til et bestemt tidspunkt er 45000 individer i populationen. Endvidere gælder, at populationen vokser med 2.4 % pr. år.
a) Opskriv en funktion, der beskriver sammenhængden mellem tiden (målt i år) og antallet af individer i populationen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2012 af VeganAtheist (Slettet)

Hm..

2,4% kan skrives som 0,024 i tal. Tallet skal lægges sammen med 1. Nu har du det tal der skal ganes med hvert år (:

Prøv nu at se om du kan resten selv ;)


Svar #2
14. april 2012 af kamillabruun (Slettet)

er det så f(x)=1.024*45000 ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. april 2012 af nielsenHTX

"Om en bestemt population gælder, at der til et bestemt tidspunkt er 45000 individer i populationen" hvis opgaven ikke siger mere end det så kan man jo selv vælge hvornår det så er....

procent stigning kan beskrives med en eksponentielfunktion så

f(x)=b*ax

vælger at f(0)=45000 så b=45000

så efter 1 år vil der være

f(1)=45000*(1+0,024) efter 2år f(2)=45000*(1+0,024)*(1+0,024)=45000(1+0,024)2 og man indser at

f(x)=45000*(1+0,024)x eller f(x)=45000*1,024x


Svar #4
14. april 2012 af kamillabruun (Slettet)

Ja okay. det var tæt på :)

Men tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Opskriv en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.