Matematik

vinkel i vilkårlig trekant

15. april 2012 af sbisa3110 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg vinkel A i en vilkårlig/ikke-retvinklet trekant?

Trekanten ABC har en linie fra punkt B til linie AC, nemlig D

Jeg skal finde vinklen A, hvor jeg kender:

vinkel D=120 grader

BC=11

AC=22

AB=13

 

Opgaven er fra studentereksamen maj 2011 (opg. 7 med hjælpemidler)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2012 af nielsenHTX

a) brug cosinusrelationen i trekant ABC


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Spm. a) og b) i opgaven løses ude fra oplysningerne i trekant ABC. Man kender alle tre sider, så de tre vinkler kan bestemmes ved hjælp af cosinusrelationer. Trekantens areal kan så beregnes ved

T = (1/2)·bc·sin(A).

I spm c) bestemmer man |BD| ved at benytte sinusrelationerne i trekant ABD.


Skriv et svar til: vinkel i vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.