Matematik

Hjælp til optimering

16. april 2012 af Hej2012 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har løst opgave a og b med følgende resultater:

a)

|BM|= 8,66

A=(2·8,66)·5=86,5

b) R(x)=(2·8,66)·x Definitionsmængden bliver x>0

 

Men så kommer jeg til opgave c, som jeg ikke helt kan få til at give mening, da jeg vil differentiere R(x) men synes det giver nogle underlige tal.

Vedhæftet fil: 20120416_111616[1].jpg

Svar #1
16. april 2012 af Hej2012 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Differentier og sæt R ' (x) = 0

Så finder du x, som så indsættes i R(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Din løsning for R(x) i opg. b er forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

b)  BM er det halve af rektanglets længde

Pythagoras:

 BM = √(102 -x2)

R(x) = x * 2* BM   =  2*x*√(100 -x2)

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. april 2012 af Euroman28

Ja løsningen er forkert i b)

Det rigtige er som følger


Det du gør at du ser på trekant ABM

ved at bruge pythogras og kalder siden

 

så vil det

Hvilket betyder at

Arealet R(x) er da

c) 

Du finder R'(x) og sætter R'(x)=0 løser den ligning mht x og de du får dem indsætter du så på skift i R(x) og den der giver den størst mulig værdi er dit størst mulige areal.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #6
17. april 2012 af Hej2012 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D

 


Skriv et svar til: Hjælp til optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.