Matematik

Potenssammenhæng?

16. april 2012 af Andersheedegaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

OPGAVE 1

Grafen for en potenssammenhæng går gennem punkterne (4,2) og (48,64). Bestem tallene a og b og opskriv ligningen for sammenhængen.
Samme spørgsmål med punkterne (2, ) og ( ,18).

Hvordan udregner man dette


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. april 2012 af mathon

 

                                                Fy = Fxa

                                                64/2 = (48/4)a

                                                32 = 16a

                                                25 = (24)a

                                                25 = 24a

                                                5 = 4a

                                                a = (5/4) = 1,25


                                                b = y / x1,25

                                                b = 2 / 45/4

                                                b = 2 / (2)2·1,25

                                                b = 21 - 2,5

                                                b = 2-1,5

konklusion
                                     f(x) = b·xa

                                     f(x) = 2-1,5·x1,25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Skriv et svar til: Potenssammenhæng?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.