Matematik

MATH!!!

16. april 2012 af 4-you (Slettet)

1.funktionen f er proportional med potensfunktionen g(x)=x2 bestem en forskrift for f, når f(1)=1/3 og f(3)=3

2. funktionen f er givet ved f(x)=1/2x2, x<0. med  hvor mange procent øges funktionesværdien, når den uafhængige variabel øges med 10%

er der nogen vil hjælpe mig med at regne opgaverne.

tusind tak på forhånde:)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2012 af mathon

1.

                      f(x) = a·g(x) = ax2

                      f(3) = 3 = a·32

                      a = (1/3)

hvorfor
                      f(x) = (1/3)x2
             


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2012 af mathon

2.
                      1+ry = (1+rx)2

                      1+ry = (1+0,10)2 = 1,21

                       ry = 1,21 - 1 = 0,21 = 21%


Svar #3
16. april 2012 af 4-you (Slettet)

tusind tak:)


Skriv et svar til: MATH!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.