Fysik

Natriums emissionsspektrum

16. april 2012 af skaab89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med at besvare denne opg. 

Den kratigste linje i natriums emissionsspektrum er gul med bølgelængden = 589nm. Fotoner med denne bølgelængde udsendes ved ovegang fra en exciteret tilstand til grundtilstanden. Ioniseringsenergien for natrium er 5,12eV. Ioniseringsenergien er den energi, der skal tilføres et natriumatom for at frigøre den yderste elektron, når atomet er i grundtilstanden.

A) Angiv energien af natriumatomet i grundtilstanden, idet energien sættes til 0, når elektronen lige netop er frigjort fra atomet. 

B) Beregn fotoenergien for fotoner i den gule linie. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. april 2012 af mathon

A)

            energien i grundtilstanden

                                                               E0= -5,12 eV

B)

           fotoner i den gule linie

               h·c = 1239,84 eV·nm

                                                               Efoton = hc / λ = (1239,84 eV·nm) / (589 nm) = 2,105 eV


Svar #2
16. april 2012 af skaab89 (Slettet)

h*c= 1239,84 ? Er det plancks konstant * lysetshastighed? eller hvor kommer det fra? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. april 2012 af mathon

 

      h·c = 1239,84 eV·nm  
                                                 er
Plancks konstant · lysets hastighed


Svar #4
16. april 2012 af skaab89 (Slettet)

super. mange tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Natriums emissionsspektrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.