Matematik

Løs ligning

16. april 2012 af SerCarlos (Slettet)

Jeg har formlen for det generelle andengradspolynomium f(x) = ax2 + bx + c.

Jeg ved at min parabel skærer punktet (0,c). Et andet punkt har kordinaterne (3,f(3)).

Hvordan udregner jeg hvad f(3) er?

Samt hvordan beregner jeg hældningen på sekanten som går gennem de to punkter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man indsætter x = 3 i forskriften for f(x):

f(3) = a·32 + 3b + c

Sekantens hældningskoefficient er

α = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (f(3) - c) / (3 - 0) = 3a + b


Svar #2
16. april 2012 af SerCarlos (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.