Fysik

luftmodstand

16. april 2012 af xbbyboyx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folks, jeg sidder med et opgave sæt, hvor jeg mangler de to første opgaver, men jge kan ikke rigtig komme videre da jeg ikke rigtigt kan find eud af det, så jeg tænkte på om i kunne hjælpe, hurtigst muligt ? opgaven er vedhæftet som billede :)

 

Tusinde tak på forhånd :)

 

Vh. Ahmad

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. b) Aflæs accelerationen a til det pågældende tidspunkt og beregn så Fres = m·a . Den resulterende kraft må være summen af tyngdekraften og vindmodstanden.

2. Benyt bevægelsesligningerne for konstant acceleration.


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

a) Uden luftmodstanden ville accelerationen være konstant 9.82 m/s2. Tegnes.

  Da v '(t) = a (t),  ville hastigheden være integralet af a(t). Integralet af konstant 9.82 = 9.82* t. Tegnes

  Da s '(t)  = v(t)  vil stedfunktonen s(t) være = integralet af (9.82 *t) = 0.5 * 9.82 * t2 . Tegnes

 

b) Kraft = m * a. Aflæs a i t=5.

    Der er 2 kræfter: tyngdekraft og luftmodstand ( F=m*aluftm).  Find aluft som forskel på a i de to grafer i t=5.

 

c) Brug formel for Epot. Brug (den originale) graf for s.

    Brug formel for Ekin. Brug den originale graf for v.

    Benyt at Epot = Ekin + gnidnings-varmeenergi(indre).

d) Find s efter 20 s. Tabel går kun til 12s. Udnyt at hastigheden efter 12 s. tilnærmet er konstant, og forlæng graf s.

2) F = m * a. Konstant negativ acceleration= ukendt a. Benyt at s ''(t) = v '(t) = a(t).

    a(t) = konstant a  = a   ....integreres.... v(t) = a*t .... integreres...  s(t)= 0.5*a*t2 = 3,7m

    tid = 5m/s / a .... sættes ind i ligningen for s (t)... 0.5 * a* (5m/s / a)2 =  3,7m =>  a= 3.38 m/s2

   F = m * a =  90kg * 3.38 m/s2 = _____ N


Svar #3
17. april 2012 af xbbyboyx (Slettet)

tusinde tak !


Skriv et svar til: luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.