Matematik

Skæringspunkt

21. august 2005 af waterboy16 (Slettet)
Hej. Jeg har fået følende opgave.

f(x)= 1/4x^2 - x + 2
g(x)= 1/3x 3

Løs ligningen f(x)=g(x)

Hvordan løser jeg den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af PhoSpheer (Slettet)

Du sætter simpelthen de to ligninger lig med hinanden.
Altså hvis f(x)=g(x) vil der gælde, at:
1/4x^2 - x + 2 = 1/3x 3

Ved ikke om du har skrevet forkert i g(x), men du forstår vist meningen med det, ikke?

Svar #2
21. august 2005 af waterboy16 (Slettet)

Forstår det godt. Men hvordan skal jeg løse den? Den ene er jo en andengradsligning! Skal jeg bare løse den som alm. andengradsligninger? og hvad skal jeg så gøre når jeg har gjort det?

Svar #3
21. august 2005 af waterboy16 (Slettet)

f(x) er en parabel
g(x) er lineær

Svar #4
21. august 2005 af waterboy16 (Slettet)

Man kan jo ikke isolere x i 1/4x^2 - x + 2 = 1/3x 3 da der jo både er 2 i anden og bare alm. x!

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2005 af PhoSpheer (Slettet)

Når du har ligningen isolerer du faktisk bare. Derved får en en andengradsligning ax^2 + bx + c = 0 , og kan derfra løse den med x = ( -b +/- sqrt(d) ) / ( 2a) , hvor d = b^2 - 4ac .

Svar #6
21. august 2005 af waterboy16 (Slettet)

Ja, men det giver ikke det det skal give!

Svar #7
21. august 2005 af waterboy16 (Slettet)

Ah.. Har fundet ud af det nu... Tak for hjælpen...

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2005 af roque (Slettet)

Barnemad.

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2005 af gryn (Slettet)

#8 hva mener du?

Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.