Matematik

faktoropløsning

16. april 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogle af jer, der kan beviset for faktoropløsning. I min bog står der, at man skal bruge 2. kvadratsætning og indsætte r1 = -b/2a og reducere, men jeg ved virkelig ikek, hvordan man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Kan du uddybe det? Altså selv problemet


Svar #2
16. april 2012 af Sinimini (Slettet)

problemet er, at jeg ikke ved, hvordan jeg skal gå i gang med at bevise...hvad kan je starte med?

når upp...jeg skal bevise faktoropløsningen, når d=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis d = 0 , er b2 -4ac = 0 , så c = b2/(4a) , og dermed

ax2 + bx + c = ax2 + bx + b2/(4a) = a·(x2 + 2(b/(2a))x + (b/(2a))2)

                      = a·(x + b/(2a))2


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Hehe ja det et godt bud :)


Skriv et svar til: faktoropløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.