Matematik

Partiel og Implicit differentation

17. april 2012 af Andreww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er det korrekt forstået, at man differentierer en funktion (2 eller flerer ubekendte) partielt, men man differentierer en ligning (2 eller flerer ubekendte) implicit ?

 

Pft.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg mener ikke at man kan differentiere en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen

      F(x,y) = 0

definerer y implicit som en funktion y = y(x), og man finder den afledede af den implicit definerede funktion ved at differentiere ligningen til

      ∂F/∂x(x,y(x)) + ∂F/∂y(x,y(x))·y'(x) = 0

 


Svar #3
17. april 2012 af Andreww (Slettet)

Og dermed antager jeg så, at jeg havde ret i #0. 

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Implicit havde du ret, ja.


Skriv et svar til: Partiel og Implicit differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.