Matematik

f(0) og F(3) bestem tallene

17. april 2012 af ellinorthorsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Produktionen af vedvarende energi i Danmark kan i perioden 1999-2004 tilnærmelsesvis beskrives ved en linær model
f (x) = ax + b

hvor x er antal år efter 1999 og f (x) er den årlige produktion af vedvarenden energi, målt i enheden TJ.
Det oplyses at f(0) = 6681 og f(3) = 9311

a) bestem tallene a & b

Jeg forstår ikke f(0) og f(3) hvad det betyder???

Nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2012 af SuneChr

f(0)  er den årlige produktion i året 1999

f(3)  er den årlige produktion i året 2002

 

f(0) = 6681 og  f(3) = 9311

 

6681 = a·0 + b

9311 = a·3 + b

Løs ligningerne.


Svar #2
17. april 2012 af ellinorthorsen (Slettet)

Forstår ikke hvordan jeg kan bestemme a og b ud fra dette? :(

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2012 af SuneChr

Man indsætter dét, man kender, i forskriften. Herved fås de to ligninger.

Det ses af den første ligning, at  b = 6681

Indsat i sidste ligning, giver det  9311 = 3·a + 6681.  Find nu a .


Svar #4
17. april 2012 af ellinorthorsen (Slettet)

ses af hvilken først linje at det bare er b?

jeg kan ikke rykke den ligning om så a isloeres? :


Svar #5
17. april 2012 af ellinorthorsen (Slettet)

876,66 vil a så være ! 


Skriv et svar til: f(0) og F(3) bestem tallene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.