Matematik

Tangent til K

17. april 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, er der en der kan hjælpe mig med denne opgave?

I et koordinatsystem i rummet er en kugle K givet ved ligningen

x^2-4x+y^2+2y+z^2-2z=36

og en linje L er bestemt ved paeameterfremstillingen

X       -8               -5

Y =    2 +    t        7

Z       -3               -3

t tilhører R

Undersøg om L er tangent til K

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

For at den er en tangent skal ligningen for linjen "skære" (være lig) kuglens ligning i netop 1 punkt. Så ligningen hvor L = K skal have netop 1 løsning

Det er jo allerede en linje så det skal du ikke bekymre dig om.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Se denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1179647 hvor opgaven også kører.


Skriv et svar til: Tangent til K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.