Matematik
Median og middelværdien fra histogram
Hej i kloge mennesker derude, jeg har virkelig brug for hjælp til at kunne løse den her opgave. Jeg er ret meget i tvivl, og kan ikke helt se hvordan man finder frem til resultaterne.
Jeg ved at Median = 40 og middelværdien = 35, men hvordan kommer man frem til det?? Har vedhæftet billedet
af histogrammet..!!!
Er især i tvivl omkring middelværdien.. er der nogen kloge mennesker der lige kan hjælpe mig på rette spor..
Mange takker på forhånd! :o)
Svar #1
17. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)
Middelværdien er alle værdier lagt sammen delt med hvor mange led du har lagt sammen. Så du kan se at det passer meget godt med de 35
Medianen er fx for et sæt tal 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 3 det tal i midten altså 2. har du et histogram så kan du skrive værdien det antal gange der svarer til højden på samme måde og se at det må være omkring de 40
Svar #2
17. april 2012 af Jiji87 (Slettet)
Ja ved godt hvad middelværdien er, men hvad er det for nogle værdier du ligger sammen?
Svar #4
17. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)
Hvis du ved hvordan man laver histogrammet, så har du også talværdier(ca-værdier)
Svar #5
17. april 2012 af JesperHP (Slettet)
Du har en kvantitativ variabel X der antager værdier fra 0 til 60 ifølge dit histogram...Histogrammet viser hyppigheden af en begivenhed. For dit tilfælde opdeler histogrammet begivenheder i intervaller med en længde på 5 og begivenheder er derfor
5 > X >0
10 > X > 5
osv op til 60
Hyppigheden af begivenheder er angivet på Y-aksen i histogrammet og er enten målt ved den relative frekvens dvs. i procent eller blot ved frekvens, dvs. antal gange begivenheden forekommer.
Du har ikke nogen tal, derfor står der ESTIMER. Du kan ikke finde middelværdien men du kan komme med et bedste gæt.
Værdien for tintervallet 5 > X > 0 sættes til 2.5
Værdien for tintervallet 10 > X > 5 sættes til 7.5
osv.
Disse værdier vægtes med hyppigheden eller relativ frekvens alt efter hvad der står på Y-aksen og derefter summeres du.
Ja og medianen er 50% på hver side så groft estimeret falder den i midten af det interval for X hvor 50% grænsen forekommer, her kunne man argumentere for at man ikke skulle vælge midten men trække lidt til den ene eller anden side... tænk selv over hvorfor...
Men det er en måde at gøre det på der bliver anvendt i praksis når man ikke har de oprindelige data
Svar #6
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
Ud fra histogrammet h(x) finder man medianen x0 som løsningen til
0∫x0 h(x) dx = x0∫60 h(x) dx ,
mens middelværdien xm findes ved
xm = 0∫60 x·h(x) dx / 0∫60 h(x) dx
Skriv et svar til: Median og middelværdien fra histogram
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
