Matematik

sinus på CAS?

18. april 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er meget i tvivl om hvordan man indtaster sinusrelationerne på CAS lommerregneren, når jeg skal begregne en vinkel.
opgaven lyder på:

Figuren viser trekant ABC, hvor vinkel C er stump. Målene er lABl= 258, lACl= 172 og vinkel B 34 grader.

Jeg er lige begyndt at bruge lommeregneren. Men ligemeget hvoran jeg indtaster det ender det med ''false''.

 


Svar #1
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

Er det Cosinus relationerne jeg skal bruge egentlig. Da COS(A)=b/c ?
men det går stadig ikke op på CAS ? :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2012 af mathon

 

                         cos(A) = b/c     gælder kun når C = 90º

i din trekant
                         er
                                 90º<C<180º

 

hold dig til din oprindelige tråd
                         i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1179926


Skriv et svar til: sinus på CAS?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.