Matematik

hjælp

18. april 2012 af 4-you (Slettet)

1. i et koordinatsystem er parablen p og linjen m givet ved

p: y=2x2-3x+2 og m: y= -x+14

bestem koordinaterne til deres eventuelle skæringpunkter

 

2. angiv for et hvert tal a antallet af løsninger er ligningen

x2+4x+a=0

 

3. størrelserne a og b er omvendt proportinale

udfyld tabellen

 

a   3     4     5

b    2

 

nogen der vil hjælpe med at regne opgaverne

tusind tak på forhånd:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af mette48 (Slettet)

sæt 2x2-3x+2= -x+14 og løs denne ligning

opskriv diskriminanden d

ingen løsning hvis d<0

1 løsning hvis d=0

2 løsninger hvis d>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2012 af mathon

1.

               skæring kræver

                                2x2 - 3x + 2 = y = -x+14

dvs
                                2x2 - 2x - 12 = 0

                                x2 - x - 6 = 0        hvoraf evt. skæringspunkters førstekoordinater kan beregnes
 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2012 af mathon

3.
                    a og b er omvendt proportionale
dvs
                    b·a = k(onstant)

                    b ·a = 2·3
 

                    b ·a = 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2012 af mathon

2.

        benyt oplysningerne i de tre sidste linjer i #1


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.