Kemi
Fordoblingskonstant - HASTER
21. august 2005 af
Jesp (Slettet)
Hej
Der er en opgave af funktioner som jeg skal finde om det er en fordoblingskonstant eller en halveringskonstant, hvordan kan man finde ud af det??
to eksplemer her:
f(x)=3*1,4^x
og
f(x)=0,12*0,9^x
Jeg kender formlerne for halveringskonstant og fordoblingskonstant som siger
T2 = log(2)/log(a) fordoblingsk.
T(1/2) = log(1/2)/log(a) halveringsk.
på forhånd tak
Der er en opgave af funktioner som jeg skal finde om det er en fordoblingskonstant eller en halveringskonstant, hvordan kan man finde ud af det??
to eksplemer her:
f(x)=3*1,4^x
og
f(x)=0,12*0,9^x
Jeg kender formlerne for halveringskonstant og fordoblingskonstant som siger
T2 = log(2)/log(a) fordoblingsk.
T(1/2) = log(1/2)/log(a) halveringsk.
på forhånd tak
Svar #1
21. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hvis a>1, har vi at gøre med en voksende funktion.
Hvis 0
Det burde give et vink om, om funktionen "halverer" sig eller "fordobler" sig.
Hvis 0
Det burde give et vink om, om funktionen "halverer" sig eller "fordobler" sig.
Svar #2
21. august 2005 af Duffy
f(x)=3*1,4^x
og
g(x)=0,12*0,9^x
Jeg kender formlerne for halveringskonstant og fordoblingskonstant som siger
T2 = log(2)/log(a) fordoblingsk.
[bruges når a > 1]
T(1/2) = log(1/2)/log(a) halveringsk.
[bruges når 0
hvor f(x) er på formen b*a^x .
Duffy
og
g(x)=0,12*0,9^x
Jeg kender formlerne for halveringskonstant og fordoblingskonstant som siger
T2 = log(2)/log(a) fordoblingsk.
[bruges når a > 1]
T(1/2) = log(1/2)/log(a) halveringsk.
[bruges når 0
hvor f(x) er på formen b*a^x .
Duffy
Svar #3
22. august 2005 af Jesp (Slettet)
Men hvad så når jeg taster ind og regner ud, hvad er det så jeg regner mig frem til?
altså
T2 = log(2)/log(1,4) = 2,06
er det ikke det tal for T2= som også gir 2,1?
men hvad så med halveringskonstant
T1/2 = log1/2= log(1/2) / log(0,9) =
6,58 ( hvad skal jeg bruge det til?
altså
T2 = log(2)/log(1,4) = 2,06
er det ikke det tal for T2= som også gir 2,1?
men hvad så med halveringskonstant
T1/2 = log1/2= log(1/2) / log(0,9) =
6,58 ( hvad skal jeg bruge det til?
Skriv et svar til: Fordoblingskonstant - HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
