Matematik

Ubestemte integraler

18. april 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lige et spørgsmål til integralet af: ∫1/t dt = ln|t| · k = ln t + k = ln(x2 + 3) + k, om hvorfor det er vigtigt at man fjerner |  | omkring t'et i ln|t| · k = ln t + k?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Da t = x2 +3 , er t > 0 for alle x , og derfor gælder der |t| = t i dette tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2012 af mathon

 

                           ∫1/t dt =

                                                   ln(t) + k   for t ≥ 0

                                                   ln(-t) + k   for t < 0

                                                   

                                      

                


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

∫1/t dt = ln(|t|) + K = ln(x2 + 3) + K

for t skal være numærisk, da ln(|t|) = ln(t) , t < 0


Svar #4
18. april 2012 af mathbj (Slettet)

#1 og #2 Okay, så vil jeg undlade leddet ln(|t|) + K i integrationen, da der jo er tale om at t > 0, hvilket kan ses at t = x2 +3 ikke kan blive negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2012 af YesMe (Slettet)

#4

Ja, for logaritme funktion  ln(t), hvor t skal være større end 0, for hvis

det skulle være mindre end 0, eksisterer det jo ikke. Derfor

ln(|-t|) = ln(|t|) = ln(t) for t > 0


Skriv et svar til: Ubestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.