Matematik
Beregning af højde i ikke retvinklet trekant.
22. august 2005 af
PreXus (Slettet)
Hej !
Jeg sidder med opgave hvor jeg skal finde længden fra højden A. Normalt ville det ikke været noget problem hvis trekanten havde været retviklet men i dette tilfælde er den det ikke og derved kan jeg ikke bruge formlen hvor Sin og Cos indgår?
Jeg sidder med opgave hvor jeg skal finde længden fra højden A. Normalt ville det ikke været noget problem hvis trekanten havde været retviklet men i dette tilfælde er den det ikke og derved kan jeg ikke bruge formlen hvor Sin og Cos indgår?
Svar #3
22. august 2005 af PreXus (Slettet)
A = 34 grader, B = 77,96 grader, C = 68,04 grader, a = 4 cm, b = 7 cm, c = 6,64
Svar #4
22. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Kald højden fra A's skæring med BC for D. Vi har nu to retvinklede trekanter, ABD og ADC.
Kald længden af den ene katete i ABD for x. De to kateter må så have længderne x og h, og hypotenusen længden 6,64.
De to kateter i ADC må nu have længderne h og (4-x). Hypotenusen er 7.
Vha. Pythagoras kan vi opstille de to ligninger
x^2+h^2=6,64^2
og
(4-x)^2+h^2=7^2
...som vi kan løse for h.
Kald længden af den ene katete i ABD for x. De to kateter må så have længderne x og h, og hypotenusen længden 6,64.
De to kateter i ADC må nu have længderne h og (4-x). Hypotenusen er 7.
Vha. Pythagoras kan vi opstille de to ligninger
x^2+h^2=6,64^2
og
(4-x)^2+h^2=7^2
...som vi kan løse for h.
Svar #5
22. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Alternativt var
sin(77,96)*6,64
eller
sin(68,04)*7
måske en lidt lettere måde at nå samme resultat.
Men den går ikke hvis man sad på en øde ø, så er det metoden i #4.
sin(77,96)*6,64
eller
sin(68,04)*7
måske en lidt lettere måde at nå samme resultat.
Men den går ikke hvis man sad på en øde ø, så er det metoden i #4.
Skriv et svar til: Beregning af højde i ikke retvinklet trekant.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
