Matematik

Forstår ikke spørgsmålet.

19. april 2012 af Abauuz - Niveau: 10. klasse

Olie, korn, jernmalm  og kul kaldes for bulkvarer. Skibstrafikken  står for at transportere  85 % af
den samlede mængde bulkvarer.

I 2009  transporterede skibstrafikken 4 612 000 000 tons bulkvarer.  :

Beregn, hvor mange tons bulkvarer  der blev transporteret  på andre måder

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej Sp.

Jeg forstår ikke det overnævnte spørgsmål. Hvad mener de med ''på andre måder'' -> Eller skal jeg bare beregne hvor meget 15% af 4 612 000 000 tons er?

Håber I kan hjælpe mig.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af Andreww (Slettet)

(4.612.000.000 / 85 ) * 100 = Den samlede mængde bulkvarer.

Så tror jeg godt du kan regne ud, hvor mange tons bulkvarer der blev transporteret på andre måder.


Svar #2
19. april 2012 af Abauuz

Kan det her passe?

(4.612.000.000 * 0,15) = 0,6918 tons?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2012 af mathon

      af de 100% bulkvarer

                              ligger på
                                                                  skibstransport                    anden transport

                                                                        85%                                       15%

 

     mængden af bulkvarer på anden transport

                                                                (15/85) · (4 612 000 000) = 813 882 353 ton


Svar #4
19. april 2012 af Abauuz

Nu forsår jeg det. 

Mange tak.


Skriv et svar til: Forstår ikke spørgsmålet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.