Fysik

Batteri

19. april 2012 af Lillozz (Slettet)

Vi har udført et forsøg, hvor vi skulle eftervise OHms 2. lov. 

Vi har vha. logger Pro målt (U_pol) og I (strømstyrken), ved at ændre R_y (dekaderesistor)

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at kommentere på graferne? 

Vedhæftet fil: Batteri.docx

Svar #1
19. april 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg ved at a er -R_i, men hvorfor er den minus? Og er det det samme som R_i


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. april 2012 af hesch (Slettet)

Hvad foregår der på den øverste graf i Batteri.docx ?  Der er angivet enheden "Entry" på x-aksen, hvad er det ?

På den nederste graf kan du aflæse ( om jeg har forstået det ret ) batteriets indre modstand ved: Ri = ΔU / ΔI, altså regressionens hældning.

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. april 2012 af hesch (Slettet)

PS: Korrektion:  Ri = - ΔU / ΔI, fordi ΔU er udtryk for spændingfaldet i polspændingen.

Polspænding = Indre spænding - Ri * I


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. april 2012 af mathon

                         Uo =  (Ri + Ry)·I

                         Uo =  Ri·I + Upol

                        
                         Upol = -Ri · I + Uo

 

............

tidligere kaldtes hvilespændingen, Uo, for den elektromotoriske kraft, ε


Skriv et svar til: Batteri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.