Matematik

halverings..

19. april 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

hej

jeg har brug for hjælp:

Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende

sammenhæng mellem intensiteten I0 før passage gennem blyvæggen og intensiteten I 0I
efter passage:


I = I0 * e^-0.0393x


hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm.

 

a) bestem halveringskonstanten og forklar dette tals betydning?

er der nogle der kan hjælpe mig med at finde halverinskonstanten :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af nielsenHTX

halveringskonstanten er givet vedT½=ln(1/2)/ln(a)

hvor a her er a=e-0.0393


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2012 af mathon

 

                              I / Io = e-0.0393·x

                             (1/2) = e-0.0393·

                             ln(1/2) = -0.0393·

                             -ln(2) = -0.0393·

                              = ln(2) / 0.0393

                           


Skriv et svar til: halverings..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.