Matematik

Potens med negativ eksponent

19. april 2012 af Helppl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal udregne et regnestykke med potenser, som er negative; (x^(1/4)⋅y^(-2))/(x^2⋅y^(1/3) )^2. 

Hvis man regner videre på regnestykket, vil det komme til at se sådan ud: (x^(1/4)⋅1/y^2 )/(x^(16/4)⋅y^(1/6))

Er der nogen måde, hvorpå jeg kan omdanne "1/y^2" til andet end en brøk (eller omvendt), og dermed trække "1/y^2" og y^(1/6) sammen?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af nielsenHTX

1/y^2=y-2

y-2*y1/6=y-2+1/6=y-11/6 eller 1/y11/6

MEN

(x^2⋅y^(1/3) )^2 ≠(x^(16/4)⋅y^(1/6))

(x^2⋅y^(1/3) )^2=x^4*y^(2/3)


Svar #2
19. april 2012 af Helppl (Slettet)

"1/y^2=y-2 og 1/y1/6=y-1/6 så

y-2*y-1/6=y-2-1/6=y-13/6 eller 1/y13/6"

 

- Men jeg har jo ikke y^-1/6 (eller som du siger, 2/3), men y^1/6, altså denne ekponent er ikke negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2012 af nielsenHTX

#2 ser ud til du har mistet overblikket se fil

der bruges at

am*an=am+n og 1/am=a-m

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #4
19. april 2012 af Helppl (Slettet)

Du har ret, takker. ;)


Skriv et svar til: Potens med negativ eksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.