Matematik

Mat sandsynlighedsregning

19. april 2012 af pomme22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

A) hvor mange udfald er der?

Jeg ved jeg skal bruge denne her formel, men jeg ved ikke hvilke værdier jeg skal sætte n og r til.

K(n,r) = (n!)/(r!*(n-r)!) 

B) Hvad er sandsynligheden for at trække fem grømme kugler?

C) Hvad er sandsynlighede nfor at trække flere grønne end blå kugler?

Eksperimentet med at trække fem kugler udføres i meget stort antal gange

d) I hvor mange procent af træningerne kan man forvente at der er 3 grønne kugler..

Håber der er nogen der kan hjælpe

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du nu formulerede hele opgaven, var der måske en chance for at folk kan give et fornuftigt svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2012 af nielsenHTX

skriv lige hele opgaven...


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2012 af Andreww (Slettet)

Opg. 339 fra Vejen til Matematik B:

 

Fra en urne med 10 grønne og syv blå kugler trækkes på en tilfældig måde frem kugler. 

a) Hvor mange udfald er der ?

b) Hvad er sandsynligheden for at trække fem grønne kugler ?

c) Hvad er sandsynligheden for at trække flere grønne end blå kugler ?

 

Eksperimentet med at trække fem kugler udføres et meget stort antal gange.

d) I hvor mange procent af træningerne kan man forvente, at der er træ grønne kugler ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2012 af SuneChr

Udfaldsrummet indeholder  K(17 ; 5)  elementer.

Prøv nu resten efter samme model.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

b)  P(5 grønne) =

      Der er K(10,5) kombinationer / (opg. a) mulige.

      Eller du kan gøre det intuitivt:  chance for 1. bold: 10 ud af 17, for 2. bold: 9 ud af 16...osv

      dvs. 10/17 * 9/16 * 8/15 * 7/14 *6/13 

c)  P = P(5 grønne) + P(4 grønne og 1 blå) + P(3 grønne og 2 blå)

        = ( K(10,5)  +   K(10,4) * K(7,1)   +   K(10,3) * K(7,2)  )   / K(17,5)

d)  P(3 grønne og 2 blå) =

      K(10,3) * K(7,2) / K(17,5)

Gang det med 100 for at få i procent.

 


Skriv et svar til: Mat sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.