Matematik

Isoler:

20. april 2012 af inzaghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan give mig en forklaring trin for trin på, hvordan man isolerer h i ligningen: b = -2ah ?

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Divider med (-2a) på hver side.


Svar #2
22. april 2012 af inzaghi (Slettet)


Jeg skal bevise Toppunktsformlen. 
 

Hvordan kan 

k = c-a*(b^2/4a^2)

give: 

k = (4ac-b^2)/4a 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forlæng c/1 med (4a) og forkort brøken -a·b2/(4a2) med a og sæt på fælles brøkstreg. Vær omhyggelig med parenteserne.


Svar #4
22. april 2012 af inzaghi (Slettet)

Vil du skrive det i praksis? Forstår ikke hvad du mener med, forlæng c/1 med (4a) og forkort brøken med a. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man har

k = c - a·(b2/(4a2)) = c - b2/(4a) = c·(4a)/(4a) - b2/(4a) = (4ac -b2)/(4a)


Svar #6
22. april 2012 af inzaghi (Slettet)

Mange tak. Hjælper på forståelsen.

Hvorfor må vi indsætte fællesnævneren 4a? 


Skriv et svar til: Isoler:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.