Matematik

Logaritmer

22. august 2005 af Jankovich (Slettet)
Hvis jeg har en ligning:

Log til grundtallet 3 x^2

Hvilken fremgangsmåde skal jeg så bruge? Jeg kan sagtens de normale logaritme-ligninger, men det der med Log til grundtallet et eller andet, ex. e forvirrer mig altså lidt. Har sår at sige aldrig set det før. Så hvis en ville være så venlig at forklare mig hvordan man skal regne sådan en ud?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvad er det du præcis skal løse?

Men generelt gør du som med titalslogaritmen og den naturlige, her bruger du bare tre som grundtal i stedet - hvor du normalt ville opløfte til e eller 10, opløfter du til 3.

Svar #2
22. august 2005 af Jankovich (Slettet)

Glemte lige resten af ligningen :)
Log til grundtallet 3 x^2 = 4

Sådan der .. Hvordan gør man eksempelvis i ovenstående tilfælde?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2005 af sontas (Slettet)

Du skal ikke bruge logaritme- regneregler til den der, det er en typisk andengradsligning.

Svar #4
22. august 2005 af Jankovich (Slettet)

Også selvom Log til grundtaller 3 indgår??

Svar #5
22. august 2005 af Jankovich (Slettet)

Nogen der kan hjælpe ellers? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Hvordan vil du bære dig ad med at løse ligningen

log_3(x^2) = 4

alene ud fra den sædvanlige løsningsformel til andengradsligninger? ;-)

#5: Du kunne jo til en start benytte dig af rådet, som Waterhouse gav til allersidst i #1.

//Singularity

Svar #7
22. august 2005 af Jankovich (Slettet)

Dvs. opløfte til 3 potens på begge sider, og dermed få Log væk ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jeps.

log_3(x^2) = 4
<=>
3^log_3(x^2) = 3^4
<=>
x^2 = 81

Svar #9
22. august 2005 af Jankovich (Slettet)

Tusind tak :)

Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.