Matematik
vektore
22. august 2005 af
ras2 (Slettet)
hey girls and boys
jeg skal undersøge om vektorene a og b er paralelle når
a=(21,33) og når b=(-35,-55)
kan det regnes ud eller kan det kun tegnes i et koordinatsystem og aflæses via det???
jeg skal undersøge om vektorene a og b er paralelle når
a=(21,33) og når b=(-35,-55)
kan det regnes ud eller kan det kun tegnes i et koordinatsystem og aflæses via det???
Svar #1
22. august 2005 af Maria17 (Slettet)
Du kan beregne forholdet:
21/33=0,636
-35/-55=0,636
Dvs. forholdet er ens, dermed er vektorerne parallelle.
Der er vist også en anden måde man kan regne det ud på, den kan jeg bare ikke lige huske...
21/33=0,636
-35/-55=0,636
Dvs. forholdet er ens, dermed er vektorerne parallelle.
Der er vist også en anden måde man kan regne det ud på, den kan jeg bare ikke lige huske...
Svar #2
22. august 2005 af john vs. jon (Slettet)
du kan sige 21/33 så giver et heller andet tal, og derefter sammenligne med -35/-55 og hvis de giver det samme må de jo være parallelle
Svar #3
22. august 2005 af john vs. jon (Slettet)
ja okay.. kom lidt forsent der! min fejl.. men jeg giver MAria ret:-)
Skriv et svar til: vektore
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
