Matematik

Eksponentialfunktioner

22. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Hej er der en der kan hjælpe mig med den første opgave.
Jeg er på bar bund. Kan simpelthen ikke huske hvordan man gør?

Vedhæftet fil: Billede 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af peter lind

En eksponentiel funktion har formen f(x) = b*ax. Indsæt de pågældende funktionsværdier i udtrykket og du får 2 ligninger med 2 ubekendte. Dividerer du ligningerne med hinanden får du 2 ligninger i den ubekendte a.


Svar #2
22. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Jeg får nu et lidt underligt resultat:

3=b*a^864 / 6=b*a^1493      =              0.5=1/a629.

Jeg tænker bare at det er helt forkert?


Svar #3
22. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Jeg har altså meget svært ved denne opgave og vil derfor gerne hører om det kan passe at forskriften for f skal se sådanne ud: y = 3 * 1,0011x


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2012 af peter lind

Du sætter forkert ind f(3) = 864 betyder b*a3 = 864. brug dernæst at f(6) = 1493 på samme måde til at finde den anden ligning.


Svar #5
22. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Ok. Nu har jeg forsøgt igen og har denne gang gået resultatet  y = 2,4 * 1,2x. Men må indrømme at jeg er bekymret for om jeg har sat det korrekt ind denne gang.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2012 af peter lind

Det er ikke rigtig med din funktion er f(3) = 2,4*1,23 << 864. Hvad har du gjort ?


Svar #7
22. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Jeg har gjort som på det vedhæftede billed? 

Vedhæftet fil:Billede 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2012 af nielsenHTX

#7 a≈1,20

du udregner ikke b rigtigt

find fx b i

f(3)=864 ⇒ b*1,23=864 find b

(b≈500)


Svar #9
22. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Jeg har jo lavet den samme fejl to gange. Kegle. 
Tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.