Matematik

Faktorisér andengradspolynomiet.

22. april 2012 af Haslund94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Faktorieser andengradspolynomiet x^2-6x+9

 

Har fået diskriminanten til at give 3. (en løsning)

 

Regner med, at jeg skal sætte diskriminanten ind i denne formel a(x-x1)*(x-x2)=0, men da der kun er én løsning til andengradsligningen, bliver jeg lidt i tvivl. nogle der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2012 af aaaaaz (Slettet)

Hvis diskriminanten er 3 så er der to løsninger til andengradsligningen!

d<0 ingen løsning

d=0 én løsning

d>0 to løsninger


Brugbart svar (3)

Svar #2
22. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Nej du skal løse ligningen

d=36-4*1*9 = 0

Så der er 1 løsning x = -b/2a  = 6/2 = 3
Så faktoriseret:

(x-3)(x-3)  = (x-3)^2

Prøver efter ganger ind led for led:

x^2 +9-2*3*x = x^2+9-6x  ok


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2012 af Dontblame (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det viste 2.-gradspolynomium har diskriminant 0 . Man bør kunne genkende det som kvadratet på en toleddet størrelse.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. april 2012 af aaaaaz (Slettet)

x1 og x2 i den ligning, du har skrevet, er løsningerne til andengradsligningen og a=1.


Svar #6
22. april 2012 af Haslund94 (Slettet)

Undskyld at jeg skrev forkert, da jeg skrev, at diskriminanten var 3, og ikke 0. men Tusind tak for du lynhurtige svar! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2012 af beautyL (Slettet)

#2 

 

Hvordan kan du få det til at give x=3 når det hedder


x=-b/2*a 

x=-6/2 

x= - 3 ????

 

 

Hvor blev minus 6 af ? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du indsætter forkert, da b = -6 :

-b/(2a) = -(-6) / (2·1) = 6/2 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2012 af beautyL (Slettet)

Jamen så er diskriminanten heller ikke 0 ?
Det giver -72 , hvilket der ikke er nogle løsninger ?

Brugbart svar (1)

Svar #10
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

..f(x)=x2-6x+9

..d=(-6)2-4•1•9=36-4•9=36-36=0

..da d =0 , så er der én løsning

..x=-b/(2•a) ⇔x=-(-6)/(2•1)⇔x=6/2⇔x=3 


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. september 2012 af mathon

 

              Faktoriser andengradspolynomiet x2- 6x + 9

                
                                  x2- 6x + 9 = (x-3)2

                                                     (x-3)2 = 0

                                                     x = 3

....................

i øvrigt:
             x2 + (-6)x + 9

   a = 1
   b = (-6)
   c = 9

                          d = b2 - 4•a•c = (-6)2 - 4•1•9 = 36 - 36 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. september 2012 af beautyL (Slettet)

Nååår okay :) forstår bedre nu .

Og er det altid man skal tage fortegnet med i andengradsligning ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...Hvis man ikke regner et fortegn med, så er det jo et andet tal :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. september 2012 af beautyL (Slettet)

Dvs . Man skal altid regne med fortegnet ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...Lad os kigge på et eksempel og lad os aflæse koefficienterne:

...Dette er et andengradspolynomium:

...f(x)=2x2-4x-7

...a=2,

...b=-4≠4

...c=-7≠7


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. september 2012 af beautyL (Slettet)

Okaaay ja ! Mange tak for det ! Det hjalp meget :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...Så lidt :)


Skriv et svar til: Faktorisér andengradspolynomiet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.