Matematik

4<x+4<16=? hjælp, på forhånd tak

22. april 2012 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

4<x+4<16=? 

4 x-4<0=?

x og y: x+2=10 og x+y=20 

Jeg skal finde x og y.

Er der en der kan forklare mig en metode til disse tre opgaver?

På forhånd tusinde tak

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2012 af nielsenHTX

1. træk 4 fra

2. menes der 4x-4 eller 4(x-4) ? siden du har lavet et mellemrum?

3. isolere x i den først ligning og indsæt det i den anden. så har du y og x kan så findes i x+y=20.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. april 2012 af peter lind

Den første adder -4 til alle led

den anden flyt 4 over på højre side og divider resultatet med 4

den tredje løs den første ligning og sæt resultatet ind i den anden ligning.


Svar #3
22. april 2012 af annahansen2 (Slettet)

1)  4<x+4<16=? Jeg får det til enten 4,8 eller 12, er det rigtigt?... 

2)   4x-4<0=? Der menes 4x-4, mellemrummet er en fejl 

3)   x og y: x+2=10 og x+y=20. Jeg skal finde x og y. Kan du uddybe? 

 


Skriv et svar til: 4<x+4<16=? hjælp, på forhånd tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.