Matematik

rentesregning

22. april 2012 af hanus01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs for hver af de følgende funktioner nedenfor ligningen f(x)=20

 

a) f(x)= 2*1,27^x

2*1,27^20 

 

^^er det der en korrekt mellemregning??? 

på forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2012 af nielsenHTX

nej du skal løse f(x)=20 altså

20=2*1,27^x


Svar #2
22. april 2012 af hanus01 (Slettet)

er det så her jeg skal samle mine x'er? på den ene side og talene på den anden? 

dvs. 20=2*1,27^x 

20*(-2)=1,27^x 

20*(-2)+1,27=x? eller hvordan arg.. er helt lost??? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2012 af YesMe (Slettet)

Det er helt forkert.

Plus <---> Minus

Gange <---> Divider

20 = 2·1.27x

Derfor

20/2 = 1.27x

Potens <--> ?


Svar #4
22. april 2012 af hanus01 (Slettet)

så:

20=2*1,27^x

20/2=1,27^x

x=ln(20/2) = ln(1,27)????


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. april 2012 af nielsenHTX

#4 det var da tættere på :)

20/2=1,27^x ⇔ tager ln på begge sider så

ln(10)=x*ln(1,27) ⇔ fortsæt selv.


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. april 2012 af mathbj (Slettet)

Så når man vel til:

x = ln10/ln1,27


Svar #7
22. april 2012 af hanus01 (Slettet)

mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.