Matematik

stamfunktion

23. april 2012 af honningprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:)
kan godt bruge lidt hjælp til hvordan jeg løser denne opgave

Figuren viser grafen for funktionen f(x)=-3x^2+6x
Grafen skærer førsteaksen i punkterne (0, 0) og (2, 0) .
a) Bestem en stamfunktion til f .
Bestem arealet af det markerede område

indtil videre har jeg gjort

f(x)=-3x2+6x.
F(x) = -3*1/3x3+6x
 

hvordan kommer jeg videre og er det overhovedet rigtig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2012 af mathon

 

                           f(x) = -3x2 + 6x

                           F(x) = -x3 + 3x2

 

                           Areal = 02 f(x)dx = F(2) - F(0)


Svar #2
23. april 2012 af honningprut (Slettet)

Kan du fortælle mig hvordan du kommer frem til F(x) = -x3 + 3x2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2012 af wut123 (Slettet)


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.