Kemi

Formel koncentration Kemi C

23. april 2012 af Michael1988 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude..

 

Jeg er ved at lave en aflevering, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at få den lavet.

Har prøvet på flere forskellige måder, men det er åbenbart ikke den rigtige måde jeg gør det på hehe :)

 

Here we go:

 

En opløsning af salpetersyre er 20,00 masse% og har en densitet på 1,115 g/mL

a) Vis ved beregning, at salpetersyreopløsningen har en fomel koncentration på 3,539 mol/L

 

massen kan jeg godt finde, den er 63,018 gram/mol

Men så går jeg også istå der, har cyklet rundt i formlerne men kommer ikke frem til koncentrationen på 3,539 mol/L

Håber der sidder en venlig sjæl derude :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2012 af mathon

 

                                    c = 0,20·(1115 g/L) / (63,02 g/mol) = 3,539 M


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2012 af mathon

generelt
                  i en opløsning med masseprocenten p og densiteten d
har du

                  volumen V

                  massen af volumenet V

                                                                  m = V·d
heraf opløst stof
            
                  mstof = p·10-2·m = p·10-2·V·d
 

antal mol opløst stof

                  n = mstof / M = (p·10-2·V·d / M)


molaritet af det opløste stof

                  c = n / V = ((p·10-2·V·d / M) / V

                  c = p·10-2· d / M                             [d] = g/L


Svar #3
23. april 2012 af Michael1988 (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Formel koncentration Kemi C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.