Matematik

Bestem tal for polynomium

24. april 2012 af nordfyn (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = x3+bx2+cx+d

 

Jeg ved at f(0) må være -9 samtidig står der at den har vandrette tangenter ved x=-2 og x=0

 

Bestem tallene b,c og d


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2012 af nielsenHTX

f(0)=-9 ⇒ d=-9

f '(x)=3x2+2bx+c

f '(0)=0  ⇒c=0

f '(-2)=0 ⇒3(-2)2+2b*(-2)+0=0 find b


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2012 af YesMe (Slettet)

Du ved mere ...

f(0) = -9

f '(-2) = f '(0) = 0

f(x) = x3 + bx2 + cx + d

f(0) = 9 ⇒ d = 9

f'(x) = 3x2 + bx + c

f '(0) = 0 ⇒ c = 0

dermed

f'(2) = -2 ⇒ b = ...

done.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2012 af peter lind

Find f'(x) Indsæt de givne oplysninger i funktionsudtrykket altså

f(0) = -9

f'(-2) = 0

f'(0) = 0

Det giver 3 meget simple ligninger til bestemmelse af b, c og d


Skriv et svar til: Bestem tal for polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.