Matematik

isoler x

24. april 2012 af MaAndersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til isolering af x.

jeg skal finde koordinater til punkt D

Men jeg har kun følgende opysninger:

linjen mellem punkterne C og D har ligningen y=6,47x - 1666,18

Parablen gennem punkterne A og D har ligningen y= -0,000642x^2 + 0,139248x + 12,5

Kan ikke rigtig komme videre med opgaven :s hjæælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis punkt D ligger mellem de to funktioner, hvor de skærer med hinanden,

skal ligningen være    6,47x - 1666,18 = -0,000642x^2 + 0,139248x + 12,5

Det bliver så til 2. gradsligning, hvor du skal finde D-punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2012 af nielsenHTX

D opfylder jo så både y=6,47x - 1666,18 og y= -0,000642x^2 + 0,139248x + 12,5 derfor løs

6,47x - 1666,18 = -0,000642x^2 + 0,139248x + 12,5

y-koordinatet kan så findes ved at indsætte det fundne x i en af de 2 funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Punktet D er vel så skæringspunktet mellem linien og parabelen. man finder så x-koordinaten til D ved at løse ligningen

6,47x - 1666,18 = -0,000642x2 + 0,139248x + 12,5

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2012 af peter lind

D ligger på skæringspunktet mellem linjen og parablen. De skal altså i dette punkt have samme y værdi. Matematisk betyder det at du skal sætte de lfunktioner lig hinanden


Svar #5
24. april 2012 af MaAndersen (Slettet)

Mange tak for jeres svar, det er rigtig hjælpsom af jer :D


Skriv et svar til: isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.