Matematik

Skæringspunkter

24. april 2012 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel P1 er givet ved ligningen

y = -x2 + 2x + 4

Beregn toppunktet for P1 , og tegn parablen

En anden parabel P2 er givet ved ligningen

y = x2

Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem P1 og P2

 

Kan desværre ikke finde ud af opgaven, selvom jeg godt ved at den er nem!!!!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for toppunktets koordinater.

Løs ligningen

-x2 + 2x + 4 = x2 ;

Herved bestemmes x-koordinaterne til de to skæringspunkter mellem de to parabler. Beregn så y-koordinatrene ved at indsætte hver x-koordinat i en af parablernes forskrifter.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2012 af klimasven (Slettet)

1) Toppunkt findes ved at bruge formlen. (-b/(2a);-d/(4a)). d findes ved b^2-4ac

 

http://www.wolframalpha.com/input/?i=y%3D-x%5E2%2B2x%2B4

 

2) Sæt x^2=-x^2+2x+4 og løs denne mht x. Beregn derefter y.

 

http://www.wolframalpha.com/input/?i=x%5E2%3D-x%5E2%2B2x%2B4


Svar #3
24. april 2012 af ChristianOl (Slettet)

Ja selvfølgelig... Det var jo så indlysende, mange tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.