Matematik
Hjælp til stamfunktion
Funktionen lyder således: (x^2)/sqrt(1+x^3)
Jeg har brug for hjælp til at starte, please hjælp mig..
Svar #1
25. april 2012 af NejTilSvampe
integration ved substitution
brug
u = 1+x^3
du = 3x^2 dx
∫ (x^2)/sqrt(1+x^3) dx = (1/3) ∫ u du
Svar #4
25. april 2012 af mathon
u = x3+1 du/dx = 3x2 ⇔ (1/3)du = x2dx
F(x) = ∫ x2/√(x3+1)dx = ∫ 1/√(x3+1) x2dx = ∫ 1/√(u) (1/3)du = (1/3)∫ 1/√(u)du = (2/3)·∫ 1/(2√(u))du =
(2/3)·√(u) + k = (2/3)·√(x3+1) + k
Svar #6
25. april 2012 af Jasada (Slettet)
Hej tusind tak!!
men kan du også hjælpe mig med denne opgave sqrt(sqrt 2 + sqrt x)/2*sqrt(x). Jeg kan ikke får det til at passe!!
Svar #8
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
#6, #7
Menes der
∫ √((√2) + (√x)) / (2·√x) dx ?
Benyt substitutionen t = (√2) + (√x) , dt = 1/(2·√x) dx , hvorfor
∫ √((√2) + (√x)) / (2·√x) dx = ∫ √t dt = ∫ t1/2 dt = (2/3)·t3/2 + k = (2/3)·((√2) + (√x))3/2 + k
Du får et tal som resultatet, så der må være tale om et bestemt integral med en øvre og nedre grænse. Formuler hele opgaven.
Skriv et svar til: Hjælp til stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
