Matematik

løsning til ligning

25. april 2012 af hejhej456 (Slettet)

OPGAVE 3
Det oplyses at -2 er løsning til ligningen x2 + 6x + a = 0
a) Bestem a
b) Bestem den anden løsning til ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2012 af mathon

                         

                            x2 + 6x + a er deligt med (x+2)

                            x2 + 6x + a = (x+2)(x+4) = x2 + 6x + 8


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2012 af hesch (Slettet)

Ligningen Ax2 + Bx + C = 0   løses jo ved:

x =  ( -B ± D ) / 2A   hvor D er determinanden

hvis jeg nu i stedet skriver:

z = -B / 2A

så må z jo være et midtpunkt mellem ligningens to løsninger.  z = -6 / 2 = -3.

Så hvis du kender en løsning: x = -2  og z = -3, så må den anden løsning være x = -4

 


Skriv et svar til: løsning til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.