Matematik

andengrad polynomier

25. april 2012 af mott94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en opgeve som jeg ikke kan løse.

 

Du skal bestemme en ligning for en parabel, hvis graf går gennem et punkt med koordinaterne (2,10). Desuden har parablen toppunkt i (-4,5).


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2012 af peter lind

Parablens ligning er y =a*x2+bx+ c

oplysningerne giver

y(2) = 10

y(-4) = 5

y'(-4) = 0

Det giver 3 ligninger til bestemmelse af a, b og c. Du kan også bruge formlen for toppunktet


Svar #2
25. april 2012 af mott94 (Slettet)

hvordan kommer ligningen til at se ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2012 af peter lind

Du skal bare erstatte x med de givne værdier


Skriv et svar til: andengrad polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.