Matematik

Regn med logaritmer

25. april 2012 af Kamiillaxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, 

 

I min matematikaflevering er der en opgave med forskellige logaritme regnestykker. 

Jeg har styr på de 3 regneregler, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal løse dem:

1) log7^x  +  log5

2) log10  -  log1  +  log6^4

3) lny^4  -  lne  +  ln5

 

håber der er nogle, som kan hjælpe eller har et tip til hvordan jeg skal begynde på et af de her regnestykker :)

 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2012 af mette48 (Slettet)

2) log10  -  log1  +  log6^4

1-0+4*log6

1+4*0,7782=4,1128


Svar #2
25. april 2012 af Kamiillaxx (Slettet)

hvis jeg så skal omskrive 2) til udtryk med kun en logaritme?


Svar #3
25. april 2012 af Kamiillaxx (Slettet)

bliver det så skrevet om til:

 

log( 10/1 * 6^4)??


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2012 af StofferStøvmus (Slettet)

1) log7^x  +  log5

Husk, at log(a^x)=x*log(a), og endvidere, at log(a*b)=log(a)+log(b)

 

 

2) log10  -  log1  +  log6^4

Husk, at log(10)=1, log(1)=0, og igen, at log(a^x)=x*log(a)

 

3) lny^4  -  lne  +  ln5

Husk, at ln(y^x)=x*ln(y), ln(e)=1


Skriv et svar til: Regn med logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.