Matematik
Analytisk geometri
23. august 2005 af
lasseniko (Slettet)
Punktet P har koordinaterne (-5,6). Find de punkter på y-aksen, hvis afstand fra P er 13, samt koordinaterne til de punkter på x-aksen, hvis afstand til P er 13.
Øhm, er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre, nogen der vil sætte mig på sporet?
Øhm, er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre, nogen der vil sætte mig på sporet?
Svar #1
23. august 2005 af 2835 (Slettet)
JEG ER IKKE SIKKER MEN:
Du kan vel opstille en cirkelsligning, og derefter indsætte x lig med 0.
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Du kan vel opstille en cirkelsligning, og derefter indsætte x lig med 0.
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
23. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du kan bruge afstandsformlen. Punkterne på y-aksen må have førstekoordinat 0, så vi skal altså bestemme koordinatet y, så afstanden mellem (0,y) og (-5,6) bliver 13. Det svarer til at løse:
sqrt((0-(-5))^2+(y-6)^2) = 13
som bliver en andengradsligning med y som ubekendt.
sqrt((0-(-5))^2+(y-6)^2) = 13
som bliver en andengradsligning med y som ubekendt.
Svar #3
23. august 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)
Cirklens ligning bliver:
(x + 5)^2 + (y - 6)^2 = 13^2.
Herefter sætter du 0 ind på hhv. x's og y's plads.
Det giver følgende ligninger:
25 + y^2 + 36 - 12*y = 169
x^2 + 25 + 10*x + 36 = 169
Disse kan du sagtens reducere og løse.
Spørg igen, hvis du vil have yderligere hjælp.
(x + 5)^2 + (y - 6)^2 = 13^2.
Herefter sætter du 0 ind på hhv. x's og y's plads.
Det giver følgende ligninger:
25 + y^2 + 36 - 12*y = 169
x^2 + 25 + 10*x + 36 = 169
Disse kan du sagtens reducere og løse.
Spørg igen, hvis du vil have yderligere hjælp.
Skriv et svar til: Analytisk geometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
